MIKÖZBEN A HONDA A FIREBLADE BEMUTATÁSÁNAK 30. ÉVFORDULÓJÁT ÜNNEPLI, ÚJABB IKON TŰNIK FEL A SZÍNEN: BABA-SAN

  • Visszatért a férfi, a legenda, aki nem más, mint Tadao Baba, a forradalmi, 1992-es FireBlade tervezője.
  • Ő az új rövidfilm főszereplője, mégpedig három további projektvezető társaságában. Ez a három ember elszántan követte a tervezőzsenit az úton, és most közösen tekintenek vissza a Fireblade 30 éves, töretlen sikertörténetére.
  • Hiroaki Tsukui irányította az első Fireblade megjelenéséért felelő formatervező-csapatot. A sokat látott szakember arról mesél, hogy miként inspirálták az 1992-es CBR színei, amikor megálmodta a 2022-es, korlátozott darabszámban készülő CBR1000RR-R Fireblade SP 30th Anniversary fényezését.

Tadao Baba tulajdonképpen a természet erejének megtestesülése – ahol feltűnik, energiával tölti be a teret. Nem véletlenül őt választotta a Honda, hogy a kilencvenes évek elején projektvezetőként felügyelje a korszakalkotó CBR900RR születését. Harminc évvel ezelőtt más idők jártak, és a legerősebb motorkerékpárok gyorsak, de túl nagyok voltak. Mi több, nehézkesek. Baba-san megkérdőjelezte ezt az ortodox, egyben kissé elavult építési elvet, és újszerű filozófiája a mindent felforgató Fireblade-ben öltött testet. Mondhatni, sikeresen ötvözte a literes motorok teljesítményét a középméretű modellek könnyedségével.

Most, a Fireblade megjelenésének 30. évfordulóján a Honda véghez vitte a lehetetlent, amire csak ez a márka képes: elhozta a régen visszavonult Baba urat a híres Honda Collection Hall múzeumba, ahol kiállították az 1992-es és 2022-es Fireblade-et. A mesterrel tartottak utódai, vagyis a későbbi CBR-ek projektvezetői is. Így készült el ez a tanulságos, mélyreható és felettébb érdekes, negyedórás kisfilm, melyben szemtanúi lehetünk ritka, korábban nem látott archív felvételeknek is.

 

Kérjük, tekintse meg a The Bloodline of the Fireblade: Three Decades of Continuous Challenges (A Fireblade-vérvonal: három évtized folyamatos kihívásai) című videót!

https://youtu.be/3wK1oN9QTBQ

Mi mással tiszteleghetne a Honda az elmúlt 30 év fejlesztései előtt, mint egy vadonatúj motorral? Ez lett az 1992-es CBR fényezését viselő, limitált kiadású CBR1000RR-R Fireblade SP 30th Anniversary. Nem egy számítógép által generált hasonmásról van szó, hanem ugyanaz a Hiroaki Tsukui tervezte a most megjelent, 2022-es modell fényezését, aki anno papírra vetette az első Fireblade felejthetetlen trikolórját is. Ritka alkalom, hogy ilyen kendőzetlenül láthatjuk a kulisszák mögött folyó munkát, ugyanis Hiroaki Tsukui részletesen elmeséli, miből merített ihletet az 1992-es CBR tervezésekor, és azt is, miként köszön vissza az ős jellegzetes színösszeállítása a legújabb Fireblade SP 30th Anniversary idomain.

 

Kérjük, tekintse meg a The Bloodline of the Fireblade: Re-imagining the Classic Colours (A Fireblade-vérvonal: klasszikus színek új értelmezésben) című videót!

https://youtu.be/VB2SoNzbBr4