CRF250R

FRISSÍTÉS A GYŐZELEMHEZ

ÚJRATÖLTVE

A verseny soha nem áll meg, ami nekünk tökéletesen megfelel – miért is kéne megállnia? Az új CRF250R sokkal könnyebb lett, és vadonatúj vázat, lengőkart és Showa felfüggesztést kapott. A motorblokk? Még erősebb. Még praktikusabb. Eredményeket akar? Akkor erre a motorra van szüksége!

KIEMELKEDŐ GYORSULÁS

A 250 MX gépek gyorsak.

Gyorsabbak vagyunk. A CRF250R immár pontosan ugyanazzal a HRC által fejlesztett vázzal van ellátva, mint a kétszeres MXGP világbajnok CRF450R. A motor 3,8 kg-mal könnyebb, frissítésre került a Showa felfüggesztés és a kormánygeometria. A 249,9 köbcentis, DOHC-vezérlésű motor a magas fordulatszám-tartományt erős közép fordulatszám-tartományon és még erősebb alacsony fordulatszám-tartományon keresztül éri el. Az erőátvitel egy megerősített tengelykapcsolón és egy remekül áttételezett, hatfokozatú váltón keresztül történik. Emellett a HRC rajtvezérlés és a háromféle üzemmódot kínáló motorüzemmód-választó gomb (EMSB) segít az erő átvitelében. Az agresszív, minimalista váz szabadabb mozgást enged a pilótának menet közben. Ha komoly versenyekre vágyik, válassza a CRF250R-t! Hiszen pont erre szánjuk.

JOBB KÖRIDŐKET BIZTOSÍTUNK

Legyen az Öné az első kanyar! Utána ki sem engedi az előnyt a kezéből.

Versenyeken edződött

Készen áll a nagy frissítésre? A CRF250R immár pontosan ugyanazt a HRC által fejlesztett vázat alkalmazza, mint a CRF450R. Ennek eredményeképp 3 kg-mal csökkent a súly, amely új kormánygeometriát, módosított felső és alsó villahidakat, 20%-kal csökkentett oldalmerevséget, és ezekhez igazított lengőkart foglal magában. A Showa felfüggesztés beállításai is megváltoztak – 5 mm-rel nagyobb rugóút a 49 mm-es USD villa esetén –, valamint a rendszer része a kis tömegű rugó a felfüggesztésben és a megváltoztatott áttételű Pro-Link himbarendszer. Az eredmény pedig azonnal érezhető. Jobb tapadás az első és hátsó keréken, kevésbé érezhető bukkanók és lágyabb haladás a kerékvájatokban.

Nagy teljesítmény

A CRF250R 249,9 köbcentis, DOHC-vezérlésű motorja a javított szívási hatékonyságnak és az egydobos kipufogórendszernek köszönhetően már nemcsak a középső és felső fordulatszám-tartományban remekel, hanem az alsóban is. A hengerfej körüli rész alapos kidolgozása révén javult az olaj áramlási képessége és a szelepvezérlés precizitása magas fordulatszám mellett, továbbá optimalizáltuk a dugattyút és a hajtókart. A tengelykapcsoló immár 9 tárcsás, az új áttételeknek köszönhetően pedig a váltó finomabban kapcsol és hatékonyabban adja le az extra teljesítményt. A HRC rajtvezérlés funkció segít a tökéletes indulásban, a három üzemmódot kínáló motorüzemmód-választó gomb (Engine Mode Select Button, EMSB) pedig korrigálja a teljesítményleadást. Az újfajta kialakítású ülés és a karcsúbb, minimalista idomzat elősegíti a mozgást, a Renthal Fatbar pedig motorozási stílusához igazítja a pozíciót.